Sådan laver du den perfekte terrasse

Vinteren er over os, og de kolde og grå dage nærmer sig. Vi skal have fundet vinterjakke og de varme handsker frem, og vi kan kun drømme os tilbage til grill-aftener og sommerhygge på terrassen. Til lange sommeraftener langt fra vinter og snesjap. Men selvom sommeren for længst er forbi, er det ikke for tidligt at tænke på, hvordan man får lavet den perfekte terrasse, til når sommeren engang vender tilbage.

Sted til hygge og samling

Terrassen er det sted, vi samles. Der er her havebordet, grillen og måske et lille bål-sted har sin plads, og hvor vi kan sidde ude og nyde de varme sommeraftener. Når man skal lave terrasse, om det er fra bunden, eller om den bare skal indrettes på ny, kan man tænke over, hvordan man vil bruge den. Terrassen kan placeres tæt på huset, så den er nem at tilgå eventuelt fra køkkenet. Man kan også placere den det sted i haven, som man allerhelst vil være – omkring det gamle æbletræ nederst i haven eller langt fra vejen. Derudover kan man også overveje, hvordan den skal bruges. Skal der være plads til et stort havebord, så hele familien kan samles, eller vil man hellere lave plads til et højbed, så man nemt og hurtigt kan plukke krydderurter til aftensmaden.

Indbydende design og indretning

Efter overvejelser om terrassens placering og hvad den skal bruges til, kan man overveje, hvordan man ønsker, den skal se ud. Det giver et meget forskelligt udtryk, om man laver en træterrasse, eller bruger fliser. Hvis man ønsker fliser, kan man for eksempel bruge 30×90 havefliser, der er en forholdsvis stor og moderne flise netop til brug i terrasser. Derudover kan man se på hvilke planter og hvilket havebord, der skal udsmykke terrassen og hvor stor en grill, der kan blive plads til. Her sætter kun fantasien grænser for hyggen.