Sådan kommer du godt i gang med din havedrøm

Hvis du lige har bygget eller overtaget et hus eller en anden bolig, så kan det måske godt forekomme en smule overskueligt at skulle omlægge en hel have. Hvor skal du starte henne? Hvordan ved jeg at jeg ender det rette sted? Hvis det er noget du genkender, så bør du måske læse med her.

Lav en plan

Når tingene bliver uoverskuelige eller virker uoverkommelige, så er en generel god måde at håndtere dette på ved at lave en plan. Om det er en tegning, en tekst, en liste eller noget helt fjerde er op til dig, og den måde du bedst kan formidle dine tanker og idéer. Ved at lave en plan kan du nemlig manifestere de ambitioner du har for projektet, nu haven, i noget fysisk, som på den måde måske bliver lettere at forholde sig til. Så kan du måske også bedre tage stilling til, hvordan du bedst skaber din drømmehave, hvad du skal bruge i processen såvel som hvad der reelt måske kan lade sig gøre.

Små steps

Når du vil indrette en have, er det sjældent noget der bliver rigtig godt hen over natten. Der er måske nogle planter der skal vokse, noget bevoksning der skal sætte sig og lignende, der gør at det måske ikke bare lige kan fikses. Derfor kan du med fordel lave nogle steps ud fra din plan til, hvordan du vil gribe projektet an. Hvor skal der plantes græs, hvor skal der plantes andet bevoksning. Hvis du vil have en have, der fremstår lidt mere vildt med en blanding af græs, blomster og lignende, så kan du jo med fordel undersøge mulighederne for frøblandinger, da det som bekendt måske kan tage lidt tid, førend det opstår af sig selv. Stort udvalg af frøblandinger kan måske være noget for dig, så du kan få dine ønskede arter.