Sådan gør du hus og have mere klimavenligt

Det har efterhånden været videnskabeligt bevist længe, at kloden lider under en klimakrise. Hertil har både eksperter og aktivister forsøgt at opfordre jordens befolkning til klimahandling. Men det kan være svært at finde hoved og hale i det hele, fordi hvor starter man lige henne? Det kan virke uoverskueligt for det almindelige vanebaserede menneske. Dette er netop fordi mange går med tanken om, at ét menneskes handling ikke gør en forskel. Men dette er forkert, og nedenfor finder du tips til, hvordan du kan være mere klimavenlig på hjemmefronten uden det kræver de helt store ofringer.

Grønne tage er det nye sort

Et af de helt store emner indenfor klimavenlige huse er snakken om den klimavenlige og CO2-neutrale form for tag. Disse tager udgangspunkt i naturens egne egenskaber, hvilket også er årsag til at tagtypen ofte er et græstag eller baseret på sedummåtter. Dette giver biodiversiteten rigtig gode forhold samt kan de holde på ekstremt meget regnvand. Dette er med til at aflaste vores kloaksystemer samt kan være med til at sænke nedsætningen af vores biodiversitet. Du kan læse mere om de grønne tage priser her.

Affaldssortering

Det lyder måske en smule omfattende, hvilket det nok også er det første stykker tid, men herefter bliver det bare en bæredygtig vane. Ved at indrette sit køkken optimalt i forhold til affaldssortering, kan man blandt andet aflaste diverse forbrændingsanlæg. Desuden bliver det igennem affaldssortering også nemt og ideelt at genbruge det grønne køkkenaffald til eksempelvis en superkompost i haven. Fordele ved affaldssortering er mange og ulemperne er nærmest ikkeeksisterende, hvis man selvfølgelig ser bort fra den mindre irriterende omstillingsperiode.

Tag et kig på kosten

Omtrent 30% af den samlede udledning af drivhusgasser kommer fra fødevareproduktionen. Derfor er det også ideelt at tage et kig på kosten. Kødfrie dage, lokale råvarer og minimal emballage er nogle ganske brugbare tips hertil.