5 gode grunde til at beskære dine træer i haven

Have

Der er rigtig mange haveejere, som er i tvivl om, hvorfor det er nødvendigt at beskære træer. Derudover er der en usikkerhed omkring, hvordan det skal gøres. Det hjælper så heller ikke, at der rent faktisk er delte meninger, når det kommer til beskæring af træer

Dette er de største grunde til, at mange haveejere udskyder beskæringen af træer i deres have år efter år. Men her får du hele fem gode grunde til, hvorfor du bør komme i gang med at beskære dine træer.

Derfor bør du beskære dine træer

Der er flere gode grunde til, hvorfor du bør beskære træerne i din have. Disse grunde er følgende:

  • Formgivning: Når træerne er blevet alt for store, er det tid til at beskære dem. Det kaldes for formgivning, da træerne bliver beskåret, så deres form er helt perfekt. 
  • Foryngelse: Hvis du ønsker, at dine træer skal sætte nye skud, er det også tid til en beskæring. Det er en såkaldt foryngelsesbeskæring

  • Frugtsætning: Hvis dine frugttræer ikke giver en særlig god høst, kan dette forbedres ved hjælp af den rette beskæring. En sådan beskæring kan give både flere og større frugter.
  • Sundhed: Ønsker du at holde dine træer sunde og raske, skal du beskære dem ved at fjerne syge og knækkede grene. Syge og knækkede grene kan nemlig sprede sygdomme i træerne.

  • Sikkerhed: Du bør også beskære dine træer af sikkerhedsmæssige årsager. Er der grene, som er til fare for omgivelserne, hvis de knækker af, bør disse fjernes ved en beskæring.